Foto av barn som leker med ball på kjøkkenet, omgitt av IOT-ting

Utfordringen

Fjordkraft er strømleverandøren med tydelige og friske oransje kommunikasjonsflater og en levende bruk av logo. Et tydelig visuelt konsept som er gjenkjennelig i markedsføringen av kjerneproduktet strøm, og som senere er utvidet til kommunikasjon av nye forretningsområder som mobilabonnement og solceller.

Den visuelle profilen har vært mer eller mindre identisk siden 2005. Å holde på dette over så lang tid har gitt Fjordkraft en unik posisjon i markedet. Derfor er det helt naturlig at den fortsatt preger kommunikasjonen og bygger relevans når smarte produkter og teknologi blir en del av hverdagen til de fleste. Det er også her utfordringen ligger.

Foto av jente som ligger på sofaen med mobilen, omgitt av IOT-ting

Løsningen

Fokuset har vært på å ikke endre for mye, men å utvide. Det var sentralt å bevare det gjenkjennelige oransje. Samtidig var det viktig å fornye Fjordkraft ved å la de levende og grafiske flatene spille sammen.

Konseptet plasserer det visuelle universet i en familiebolig der Fjordkraft er en naturlig del av hjemmet. Inspirasjonen til konseptet er hovedsakelig mulighetene og tjenestene som er tilgjengelige i Fjordkraft - appen; alt fra “dumme” produkter som bare trenger strøm til smarte produkter som kan styres fra appen.


Foto av dame som holder mobilen i hånden, med en illustrasjon av elbil-lader i bakgrunnen

Resultatet

Knowit Experience gjorde produktet og tjenestene til «helter». Sammen med Fjordkraft gjør disse "heltene" hverdagen enklere. Det innebærer for eksempel at strømforbruket vises i sanntid og at en har smarte styrefunksjoner på alt fra lading av elbil, panelovner, varmepumper til mobiler.

Kampanjen gikk bredt ut på TV, med påfølgende støtte i digitale medier. Det hele ble fulgt opp med en tydelig produktannonsering. Her ble det visuelle uttaket bevart, samtidig som nye deler av Fjordkraft - universet ble introdusert. En fikk vist frem det store mangfoldet i brukermulighetene, hvordan Fjordkraft gir boligen ny energi og at kundene får mer for pengene. Langsiktig og tydelig posisjonerende.

Hva Knowit har levert

I utviklingen av justert kommunikasjonskonsept har Knowit Experience samarbeidet med markedsavdelingen til Fjordkraft og endelig leveranse bestod av konseptidé, tekst, animasjoner og illustrasjoner.

Knowit Experience har jobbet tett med Fjordkraft i flere år, og bistår også i arbeidet med å etablere et attraktivt økosystem rundt tjenestene deres.

«Tanken er et uttak som er like skalerbart og slitesterkt som det opprinnelige oransje. Vi kan hele tiden bygge ut med nye produkter og tjenester i hjemmet eller på arbeidsplassen»

Sigrid Stana Fasmer, kundeansvarlig, Knowit.

LURER DU PÅ OM VI KAN HJELPE DEG?
Sigrid Stana
Leder design og kommunikasjon, Knowit Experience Bergen
Bli kontaktet
Bli kontaktet

Til toppen