Family hugging at the beach

Utfordring

Når personer forsvinner i en flyktningleir eller krigssone, henger familier ofte opp bilder av familiemedlemmer i et håp om at noen skal gjenkjenne dem. Tiden er ofte kritisk i letingen, siden familier ofte må flytte fra området der noen forsvant. Hvis familier ikke lenger er i samme land eller område, blir det mye vanskeligere å gjenforene dem med tapte familiemedlemmer. Knowit så dette som en mulighet til å utvikle en løsning som kan bidra i letingen etter savnede personer.

"Vi ville finne ut om vi kunne lage en digital oppslagstavle for savnede personer. Ansiktsgjenkjenning var det første vi tenkte på."
Girl alone in a crowd

Løsning

Data som utleveres av familien, som fødselsdato, identifiserbare egenskaper og bilder av den savnede personen, gjøres søkbare ved hjelp av geotagging av data. Det gjør det mulig å spore og finne informasjon om personens opprinnelige og nye geografiske posisjon.

Bilder og data som registreres på forskjellige digitale oppslagstavler, lastes opp til en server der de kompletteres med informasjon om sted og tid. Nå kan det gjennomføres matching mot bilder og data som er lastet opp på andre geografiske steder. Alle data sendes kontinuerlig videre til en plattform for visualisering. Algoritmer for ansiktsgjenkjenning matcher bilder mot data som er lastet inn i systemet tidligere. Ved en treff visualiseres de andre familiemedlemmenes plassering ved hjelp av markeringer på et visuelt verdenskart.

Deretter gjennomfører Flyktninghjelpen en manuell bekreftelse av treffet, før de videreformidler informasjonen, slik at den ikke havner i feil hender.

Plattformen som ble brukt, er SAS VIYA.

Man sitting alone at the beach watching sunset

Resultat

Med geotagging av data og ansiktsgjenkjenning skapte vi en løsning som forenkler arbeidet for hjelpeorganisasjonene, og øker sannsynligheten for at familier gjenforenes. Ifølge oppdatert informasjon brukes ikke løsningen nå, men den er tilgjengelig for hjelpeorganisasjoner hvis de bestemmer seg for å bruke den som et hjelpemiddel i søket etter savnede personer.

Løsningen var Knowits bidrag i Nordic SAS Hackathon, der oppdraget var å bruke data for å oppnå noe positivt ved hjelp av plattformen SAS VIYA. Løsningen ble tatt godt imot, og den ble stemt frem som publikumsfavoritten blant bidragene som kom inn. I tillegg fikk Knowit en delt førsteplass i konkurransen.

Bli kontaktet
Ingvar Larsson
Sales
Bli kontaktet
Bli kontaktet

Til toppen