Utfordringen:

Aschehoug forlag ble grunnlagt i 1872, og har gitt ut skolebøker siden 1912. Forlaget utgir skolebøker for 1.-13. trinn og har samlet sine digitale læremidler på nettsiden lokus.no, som ble lansert i 2006. Aschehoug Undervisning skal løfte og støtte læreren i å være et forbilde for læring og vitebegjærlighet hos elever i alle aldre.

Utviklingen innen undervisning og læremidler har gitt økte krav til digital tilstedeværelse for Aschehoug Undervisning, både med hensyn til design og brukeropplevelse.

Løsningen:

Gjennom et innsiktsprosjekt samlet vi inn og kartla, og utviklet digital strategi for Aschehoug Undervisnings nye digitale plattform mot en ny læreplan.

Gjennom et tjenestedesignprosjekt identifiserte vi relevante tiltak, utviklet en ny kommunikasjonsplattform og visuell identitet, og styrket kundens design- og utviklingsteam i arbeidet med en ny, heldigital produktlinje. Vi gjennomførte også ni brukertester der vi blant annet testet klikkbare prototyper av plattformen Aschehoug Univers.

Arbeidet med kommunikasjonskonsept har gitt navn til undervisningsplattform, ny visuell identitet og styleguide for analoge og digitale flater. I tillegg er det utviklet og produsert profilfoto, konsept for digital applikasjon og messeløsning.

Knowit har fungert som et utvidet design- og rådgiverteam for Aschehoug Undervisning under hele prosessen. Det er implementert nye, smidige arbeidsprinsipper for å kunne opprettholde takten på nyutvikling, samtidig som man sanerer teknisk gjeld.

Resultatet:

Resultatet har blitt et lekent, utforskende og brukervennlig visuelt univers for lærere og lærelystne i alle aldre. Prosjektet er nominert til European Design Awards 2019, Europas største konkurranse for design og kommunikasjon. Første leveranse av visuell identitet er på plass, og designet av undervisningsplattformen ‘Aschehoug Univers’ pågår fortsatt. Prosjektet skal være ferdigstilt i 2020. 

Lurer du på om vi kan hjelpe deg?
Stig Olav Rognstad
Kundeansvarlig, Knowit Experience Oslo

Til toppen