Utfordring

BIR AS er et av Norges største renovasjonsselskap, og er ansvarlig for avfallshåndteringen til nesten 350.000 innbyggere i BIRs ni eierkommuner, deriblant Bergen. Deres gamle nettsider var fra 2010, og opplevdes som informasjonstunge og utdaterte. BIR ønsket seg derfor nye mobiltilpassede sider med intuitiv navigasjon og oppgavetilpasset seksjonering. Nye tjenester de ønsket inn i siden var adressesøk, skjema, chat og varsling (tømmedager). Kunden hadde en del funksjoner og tjenester de ønsket å ta med seg til nytt nettsted, nemlig  sorteringsguide, kartapplikasjon, priskalkulator og publikasjoner (Bossanova). Siden skulle i tillegg være en varslingskanal og formidler av fakta om renovasjon. De ønsket også at nettsiden skulle inspirere til kildesortering. BIR ville lansere før sykkel-VM i Bergen høsten 2017, siden de visste de kom til å ha et ekstra stort behov for å informere og kommunisere med Bergens innbyggere disse dagene.

Løsning

Kunden ønsket en oppgaveorientert løsning for folk på farten, dermed satte Knowit hovedfokuset på mobil.  Vi tok utgangspunkt i innhentet innsikt fra kunden, i tillegg til at ansatte fra Knowit dro til BIRs kundesenter for å høre hvilke behov som finnes der ute. De fikk lytte inn på kunde-telefoner og snakket med de som snakker med brukeren. Vi ville avdekke hva kundene lurer på. Deretter startet vi jobben med å sette ny innholdsstruktur på nettsiden. Knowit laget ny design, og da den var godkjent laget vi en prototype som vi testet i brukertester. Funnene i brukertesten førte til noen justeringer før utviklerne implementerte siden. Knowit integrerte mot en tredjepartsleverandør, Norconsult, som leverer kundedata og data for avfallsløsningene til BIR

Resultat

I august 2017, tre uker før sykkel-VM, lanserte BIR sine nye nettsider på CMS-løsningen Umbraco. De nye sidene er oppgaveorienterte og laget for å løse topp-oppgavene dine raskt. Flere nye funksjoner gjør det lettere å finne den informasjon du trenger. På de nye sidene kan du sjekke dine nærmeste returpunkt og gjenvinningsstasjoner i forhold til din egen adresse. Du kan også kjapt finne relevant informasjon om ditt nær-område, for eksempel endringer rundt boss-henting.

Lurer du på om vi kan hjelpe deg?
Stig Olav Rognstad
Kundeansvarlig, Knowit Experience Oslo

Lurer du på om vi kan hjelpe deg?
Idun Storm
Head of Sales, Knowit Experience Bergen
Bli kontaktet
Bli kontaktet

Til toppen