Gå til hovedinnhold
Til hjemmesiden til Knowit

NYHET

Kåret til en av Norges fremste tech-kvinner

Marianne Dorthea Jacobsen i Knowit er kåret til en av Norges fremste tech-kvinner for 2021.

For femte år på rad kårer Abelia og ODA-Nettverk Norges 50 fremste tech-kvinner. Formålet med kåringen er å løfte frem talenter og gode forbilder som kan inspirere flere kvinner til å velge teknologi.

– Det er stor stas å bli kåret til en av landets fremste tech-kvinner! Å løfte frem rollemodeller er et viktig arbeid for å inspirere flere til å ta steget inn i teknologi. Ønsker du å jobbe med strategi, endring og innovasjon er teknologi inderlig relevant, sier Marianne Dorthea Jacobsen, Managing Director i Knowit Experience Bergen.

Jacobsen har siden januar 2017 ledet Knowit Experience Bergen, som med sine 160 ansatte er et av Vestlandets største miljøer innen innovasjon, digital utvikling, brukeropplevelser, strategi og merkevare. Marianne har ledet selskapet til betydelig vekst i både omsetning og resultat gjennom de tre siste årene. Hun har også blitt rekruttert inn i styrene til Sparebanken Vest og transportaktøren Tide AS.

- Satsning på mangfold er utrolig viktig. Vi vet at mangfold styrker innovasjonsevne og økonomiske resultater. Jeg har jobbet i bransjen før og etter fokus på kvinners muligheter ble løftet. Endringen over de senere årene har vært stor. Vi er ikke i mål, men dette arbeidet virker, sier Jacobsen.

Jacobsen ønsker å dele utmerkelsen med dyktige kolleger, både kvinner og menn i Knowit.

– Jeg er stolt av å jobbe for en arbeidsgiver som systematisk og over tid har jobbet med konkrete tiltak for å løfte fram kvinners muligheter i hele Norden. Dette fokuset har blitt en integrert del av konsernet vårt.

Om kåringen

Det er ODA-Nettverk, Nordens ledende nettverk for kvinner i tech, og Abelia, NHO-foreningen for kunnskaps- og teknologibedrifter, som står bak kåringen. Formålet er å øke andelen kvinner som jobber med teknologi og ledelse i næringslivet.

Etter en åpen nominasjonsprosess er de 50 vinnerne valgt ut av en jury ledet av Øystein Eriksen Søreide. I juryens kriterier er det fastslått at kandidatene må ha en sentral teknologirelatert eller teknologifremmende rolle.

Kvinnene kan jobbe på alle nivåer, enten de er ledere med direkte budsjett- eller personalansvar, fagledere med prosjektansvar, fageksperter eller rådgivere, gründere som har startet eller vært med å starte en teknologibasert bedrift, eller ansatte i offentlig sektor og organisasjoner, herunder ledere med fag-, budsjett- eller personalansvar, prosjektledere og rådgivere. 

Her finner du mer info om kåringen og vinnerne

Juryen har bestått av:

  • Kristin Skogen Lund, konsernsjef i Schibsted
  • Steffen Sutorius, direktør i Digitaliseringsdirektoratet
  • Anne Grethe Solberg, organisasjonssosiolog
  • Karl Thomas Reinertsen, Managing Director for Capgemini Invent i Norge
  • Israr Khan, Co-Founder and Chief Product & Technology Officer i Aprila Bank
  • Tonje Sandberg, administrerende direktør i Accenture
  • Kristine Hofer Næss, CCO i Amesto og styreleder i ODA-Nettverk
  • Øystein Eriksen Søreide, administrerende direktør i Abelia

Idun Storm

Salgsansvarlig

Knowit Norge