Gå til hovedinnhold
Til hjemmesiden til Knowit

PRESSEMELDING

Knowit integrerer målbar bærekraft i alle skyløsninger

IKKE-REGULERENDE

Som ledende aktør innen bærekraftig teknologi, er Knowit først i Norden med å gjøre hele sitt tilbud innen skyløsninger bærekraftig.

Det nye tilbudet, Knowit Sustainable Cloud sikrer at alle skyløsningene levert av Knowit inkluderer målbare bærekraftsindikatorer for å møte kunders bærekraftsmål. Et rammeverk for monitorering i tre steg vil hjelpe kundene å forstå, optimalisere og endre ikke bare sine skymiljøer, men også hele sin digitale forretning i møtet med klimaendringer og eget klimafotavtrykk.

Som en del av Knowit Sustainable Cloud, lanserer Knowit også Cloud Sustainable Scorecard, kombinert med formålsdrevne verktøy.

Knowit Sustainable Cloud er et rammeverk som kombinerer bærekraftsekspertisen i Knowit med avansert bærekraftspraksis fra de markedsledende skypartnere AWS, Microsoft og Google, i tillegg til andre velprøvde verktøy på markedet.

- Et sterkt samarbeid er helt sentralt om vi ønsker å få til bærekraftige skyløsninger med påvirkning som er større enn summen av delene. Derfor jobber vi i tråd med våre kunders mål, i tillegg til høyskoler, ideelle organisasjoner og våre strategiske skypartnere. Gjennom våre partnerskap kan vi bidra klare mål, som dem i Parisavtalen; målbart og faktabasert, sier Tony Hendrell, leder for Knowit Cloud Partnerships.

Knowit kan hjelpe organisasjoner å kalkulere og forstå hele skyreisen, håndtere utslipp knyttet til skyløsninger, sette mål for bærekraftig IT-drift og skyløsninger, og ta klare grep for å nå dit. Økt fokus på bærekraft innen organisasjonen og mot markedet er en sentral verdi. En annen er å skape bedre verktøy for å måle hvordan organisasjonen presterer på bærekraftsområdet.

Som medlem av FNs Global Compact, the Exponential Roadmap og den FN-støttede globale kampanjen Race to Zero, har Knowit integrert klimahandling i sin forretningsstrategi, blant annet gjennom å hjelpe kunder med å redusere klimagassutslipp i tråd med 1,5-gradersmålet.

- Bærekraft er allerede en integrert del av vår virksomhet. Nå støtter vi våre skykunder i deres reise mot mer bærekraftig drift gjennom å nå sine mål relatert til miljø, sosiale forhold og virksomhetsstyring (ESG) med velprøvd metodikk og målbar verdi. Å støtte våre kunder i reisen mot en mer bærekraftig fremtid er både en forretningsmulighet og et ansvar vi har overfor fremtidige generasjoner, sier Per Wallentin, konsernsjef i Knowit.

Christian Martinsen

Kommersiell direktør

Knowit Norge