Gå til hovedinnhold
Til hjemmesiden til Knowit

NYHET

Vant internasjonal innovasjonspris for helautomatisk låneprosess

I desember ble Dploy fra Knowit og AS Financiering kåret som vinner av Best Adoption of Tools & Governance in Digital Lending under den årlige utdelingen av IBSI Global FinTech Innovation Awards for 2020. Det norske bidraget gikk til topps blant 220 nominerte prosjekter fra 52 nasjoner, og bekrefter at norske banker og norsk finansteknologi kan måle seg i international skala.

IBS Intelligence har i om lag 30 år vært den internasjonalt mest troverdige aktøren når det gjelder fintech-nyheter, forskning og rådgivningstjenester. Deres IBSI’s Sales League Table er anerkjent som det beste globale industribarometeret de siste tiårene. Mer enn 5000 banker i mer enn 150 land deltar i konkurransen. IBSI-vinnerne ble evaluert på blant annet innovasjonsevne, prosjektgjennomføring, bruk av beste praksis og verktøy, tilpasningsevne og dokumenterte resultater. 

Sterk markedsutvikling etter lansering: 

Den nye løsningen ble lansert i andre kvartal 2020, og ga umiddelbart resultater. AS Financiering opplever nå en sterkt økende omsetning, uten å måtte øke bemanningen eller bruk av overtid. – «Vi har fått på plass fleksible og kraftige verktøy for å optimere scoringsreglene, og opplever en høyere grad av selvbetjent og helautomatisk låneprosess enn tidligere. Våre kunder gir oss gode tilbakemeldinger på vår moderne og brukervennlige kundereise fra søknad til utbetaling», oppsummerer Espen Sollien hos AS Financiering. 

Den heldigitale låneløsningen fra Dploy og Knowit bidro til salgsrekord og doblet lånevolum i et marked preget av tøff konkurranse. Behandlingstiden for en lånesøknad er nå redusert til 2-3 minutter, og en stor andel av sakene kan innvilges automatisk.  

Om Dploy fra Knowit

Dploy er en plattform som er utviklet spesielt for å automatisere behandling av lånesøknader. Plattformen er rettet mot finansbedrifter som tilbyr leasing, gjenstandsleasing for bedrift, salgsfinans/usikret kreditt, boliglån, lån, kredittkort og andre finansprodukter til sine kunder. Kunder og samarbeidspartnere som forhandlere og agenter kan også få kredittgodkjenning på bare noen få sekunder.

Om AS Financiering

AS Financiering er et av Norges eldste finansieringsselskap og et heleid datterselskap av Sparebanken Øst. Selskapet er spesialist på bilfinansiering, og gir også lån til motorsykler, caravan og båter. AS Financiering holder til sentralt i Oslo. Selskapet er landsdekkende og distribuerer sine produkter via samarbeidende forhandlere, internett, finansformidlere og morbankens kontorer.

Christian Martinsen

Kommersiell direktør

Knowit Norge