Å være datadreven handler mye om å få maksimalt ut av datagrunnlaget ditt ved å anvende det i kombinasjon med den rette teknologien. De teknologiske mulighetene er endeløse, og det er mange tilbydere av de samme løsningene. Spørsmålet er kanskje ikke hvilken skyplattform du skal gå for, men hvilken partner som er best egnet til å forstå dine forutsetninger, samt velge og kombinere verktøy basert på dette.

Personvern, sikkerhet og skalerbarhet er viktige hensyn å ta når vi velger løsninger og setter opp en arkitektur basert på dine behov. Det er derfor vi i Knowit kombinerer nisjekompetanse med breddeforståelse når vi jobber tett med Google Cloud i å tilby kundene våre løsninger som ikke bare håndterer dagens utfordringer, men også sikrer et fortrinn fremover.

Under løfter vi frem noen av våre spesialiteter.

Integrasjon

Utallige datakilder og verktøy for prosessering og bearbeiding krever at arkitekturen fungerer sømløst og ikke forringes av forsinkelser eller tap av datakvalitet. I Knowit har vi spesialisert oss på å se det store bildet opp mot forretningskritiske prosesser for kundene våre, samtidig som vi dypdykker ned i de små teknologiske utfordringene som kan være utslagsgivende for om sluttresultatet holder vann. Ved bruk av data pipelines evner vi å tilpasse enhver arkitektur til å håndtere alt fra små og store dataplattformer med behov for rask og sømløs samhandling.

Vil du vite mer om hvordan vi har jobbet med dette for en av våre kunder, kan du lese om Norwegian-caset her!

Datavarehus

Oppgaven til et datavarehus er å sammenstille data fra ulike kilder, gjøre de operative og bidra til et pålitelig fundament for datadrevne beslutninger.

BigQuery er et slikt datavarehus fra Google Cloud som muliggjør skalerbar analyse på over én petabyte data og enkel visualisering i dashboards. Du kan eksempelvis velge å analysere bruksmønsterdata alene, eller slå det sammen med andre datakilder for å utføre avanserte analyser direkte i grensesnittet. Dette kan være svært nyttig når tredjeparts cookies forsvinner, og vi blir avhengig av maskinlæringsmodeller for å fylle datahullene dette bringer med seg.

Om du har behov for å øke konverteringsraten din gjennom målrettet markedsføring, så kan du for eksempel kjøre svært avansert segmentering i BigQuery og dermed være et skritt nærmere økt kundetilfredshet.

Les mer om hvordan vi har gjort dette for Altibox.

Maskinlæring, AI, ML

Det er flere selskaper som begynner å realisere at den raskeste veien til å ta i bruk maskinlæring for treffsikker personalisering går via virksomhetens egne interne data. Det handler om å ble kjent med, strukturere og få orden på egne data, før en ser synergier ved å koble på eksterne data.

I Knowit jobber vi møysommelig med datastrukturering og dataflyt, før vi eksempelvis drar nytte av algoritmer for clustering og andre maskinlæringsmetoder for en datadreven tilnærming til personalisering.

Informasjon om hvordan vi har gjort dette for Verktøy.no kommer snart.

Visualisering

Datavisualisering bidrar til å raskt omsette store mengder data til forståelse og innsikt kun ved å se og studere et dashboard. En raskere vei til å ta datadrevne beslutninger skal du se langt etter. Vi kan sette opp dashboards til å illustrere bl.a. aggregerte data, real-time data og utallige andre kombinasjoner som øker beslutningsgrunnlaget ditt.

Valg av visualiseringsverktøy som Looker, PowerBI, R eller Tableau er behovsstyrt etter både kundens, preferanser, datavarehus, datakilder og ellers hvilke andre verktøy som utgjør den robuste tjenesteplattformen. Vi utfører slike tjenester for bl.a. Norsk tipping og Altibox for å nevne noen.

Oppsummering

Ønsker du en partner som er i stand til å bistå med både rådgiving rundt veivalg, samt har mulighet til å utføre komplekse oppgaver i alle ledd – da er det bare å ta kontakt med en av våre dyktige ansatte.

5 korte fagvideoer

Videoene tar for seg spesifikke temaer innenfor Cloud – forklart på noen få minutter. Fagpersonene i disse videoene er våre egne eksperter som daglig jobber for å bygge cloud-miljøet hos våre kunder.

Hvordan eliminere bot-trafikk

Hva legger vi i begrepet datadrevet kundeopplevelse?

Har du kontroll på dataen du sender fra ditt nettsted til tredjepart? Og om du er på rett side av GDPR og personvern? Vi er eksperter på Server-Side Tagging, som er en løsning hvor du blant annet får full kontroll over hvilke data du sender.

Sliter du med presisjon i analysetallene dine? Vi er eksperter på Server-Side Tagging, som er en løsning hvor du blant annet får økt presisjon på all dataen du samler inn – uavhengig av nettleser.

Er nettsiden din fylt med kodesnutter som gjør siden treg å laste? Vi er eksperter på Server-Side Tagging, som er en løsning som blant annet reduserer lastetid til ditt nettsted.

LURER DU PÅ OM VI KAN HJELPE DEG?
Bli kontaktet
Bli kontaktet

Til toppen