Kurs i søkemotoroptimalisering (SEO)

Publisert 18 mai 2022 Kolleger sitter ved bord

Vi som jobber med SEO i Knowit Experience sitter inne med mye kunnskap om et komplisert felt som endrer seg veldig mye, veldig fort. Det er vanskelig for innholdsprodusenter og redaktører å konstant følge med på denne utviklingen selv, og her vil vi som fageksperter hjelpe til.  

Hva er kurs i SEO? 

Et SEO-kurs er en samling for innholdsprodusenter og redaktører, og andre som kan dra nytte av kursing, som sammen med ressurs fra Knowit Experience har en grundig gjennomgang av faget søkemotoroptimalisering.  
Det vil si, selve prosessen med å gjøre et nettsted til en så god opplevelse for brukerne, at søkemotorene velger å vise det høyt i søkeresultatene 

Det er fort gjort å tenke på SEO etter en nettside er publisert, men vi har mye større tro på å få inn fokus på SEO og godt innhold tidlig.
Jo tidligere du tenker på SEO, jo tidligere får du se resultater.

I selve kurset vil vi gå gjennom hva SEO er og hvor det kommer fra. Hvorfor det er så viktig å være oppmerksom på, hvordan jobber man systematisk og kontinuerlig med søkemotoroptimalisering, og hva det betyr i praksis for dere som kunde. 

Her vil Knowit Experience stå for innholdet, som oppdateres jevnlig. Vi vil tipse om aktuelle teknikker og tips, og hjelpe deg å forstå hvorfor det er så viktig å tenke helhetlig når vi skal bli synlige på nett. 

Ingen spørsmål er for dumme, eller vil gå ubesvart. Om vi må undersøke mer, tar vi kontakt i ettertid. 

 

Agenda på kurs kan være som følger; 

  • Hva er SEO, hvor kommer det fra, og hvorfor er det så viktig? 
  • Praktiske eksempler på søkeresultat 
  • Søkeintensjon 
  • On-page, teknisk og off-page SEO
  • Universell utforming og SEO
  • Veien videre  

 

Kurset kan være digitalt eller fysisk, det er opp til dere.

Hvem hører hjemme på et SEO kurs? 

Alle som jobber med digitale flater har godt av en forståelse for hvordan søk fungerer, og hvem søkerne er. Kurset vil være mest nyttig for innholdsprodusenter og redaktører som jobber i et CMS-system og skriver innhold, men det kan også være nyttig for ledere og salgsrepresentanter. Å forstå miljøet på nett sett fra potensielle besøkende hjelper å forstå hva man selv tilbyr publikum.

To ansatte står i trappen i Knowit Oslos kontor

Hva får dere ut av opplæring i søkemotoroptimalisering?

Etter endt kurs skal dere sitte igjen med ny forståelse for hvor komplisert og samtidig logisk Google egentlig er, og konkret kunnskap om hva dere kan gjøre for å klatre på søkeresultatsiden. 

Dokumentasjon er spesialtilpasset dere som kunde, og kan selvfølgelig deles som dere ønsker internt. Om kurset holdes digitalt er det også lov å ta opptak, og dele dette internt. 

I Knowit Experience jobber vi med en holistisk tilnærming til SEO - det vil si at SEO er en del av helheten. I bunn og grunn handler det om godt innhold og god brukeropplevelse. Universell utforming er en del av dette, og noe vi tar opp i kurset.
Etter endt kurs, vil dere sitte igjen med kunnskap om hvordan dere skriver godt innhold som er bra og tilgjengelig for alle i målgruppen deres.

Hva kreves av dere i forkant av SEO kurs? 

Kursholder trenger tilgang til Google Analytics og Google Search Console. Om dere bruker andre verktøy som Siteimprove, Hotjar, SEMrush, Ahrefs, Visual Website Optimizer o.l. vil vi gjerne ha tilgang til dette også, for å skreddersy best mulig opplegg.  

Utover det kreves det ingen forarbeid - men ha gjerne med PC/Mac for å sjekke enkle Google-søk underveis.

Hva skjer etter kurset? 

Etter dere har fått tilsendt dokumentasjonen, er kurset over for denne gang. Vi i Knowit Experience har i forkant brukt ganske mye tid på å sette oss inn i dere som kunde, og denne kunnskapen kan vi ta med oss videre. Om dere trenger mer hjelp til SEO etter kurset er over, har vi flere ressurser som kan hjelpe dere med on-page, off-page, innhold og/eller teknisk SEO. 

Hva koster et kurs i SEO? 

Dette avhenger av omfang, tid til forberedelse og reisetid. Vi fakturerer ikke per deltager, men per kursholder.

Ta kontakt med Morten Bergestad i avdeling K3 for mer informasjon. 

Til toppen