Dploy er en plattform som er utviklet spesielt for å automatisere behandling av lånesøknader. Plattformen er rettet mot finansbedrifter som tilbyr leasing, gjenstandsleasing for bedrift, salgsfinans/usikret kreditt, boliglån, lån, kredittkort og andre finansprodukter til sine kunder. Kunder og samarbeidspartnere som forhandlere og agenter kan også få kredittgodkjennelse på bare noen få sekunder.

Dploy fikk ny drakt tidligere i høst, men har eksistert siden 1999. Siden da har mer enn 500 milliarder kroner beveget seg gjennom plattformen.

– Og over halvparten av all bilfinansiering i Norge går gjennom Dploy, forteller Rolf Kleppestø, forretningsutvikler i Knowit – selskapet bak Dploy.

Fra verdens første nettbank til BankID og Vipps

Siden Knowit laget Norges første nettbank, har de i snart 20 år laget nye og selvbetjente løsninger for store deler av finans-Norge. I dag brukes de av nesten alle de norske bankene når det gjelder bilfinansiering, i tillegg til annen finansiering og leasing.

– Vi digitaliserer hele prosessen: Fra informasjonsinnhenting, kredittvurdering, signering, sikkerhet og til utbetaling, sier Kleppestø.

Knowit står også bak mange av de mest moderne løsningene innen bank og finans som tilbys på markedet, og har vært sterkt involvert i BankID og Vipps.

Tilpasser seg kundene

Og plattformen er unikt fleksibel. Istedenfor at finansbedriftene må tilpasse seg et rigid og standardisert system, har Dploy evnen til å tilpasse seg dem.

– Våre løsninger kan plugges inn i eksisterende infrastruktur eller stå helt på egne ben, påpeker Kleppestø.

Noen av de største aktørene innen finansiering bruker Dploy i dag. BMW, Volkswagen, DNB Finans, Santander og Brage Finans er noen av dem.

Direktør for forretnings- og IT-utvikling i EasyBank, Lars Petter Ulveseth, forteller at de valgte Dploy fordi de var ute etter et system som er fleksibelt og effektivt for deres bruk.

– Hver eneste dag går 2000 søknader gjennom vårt system. Dploy er en sentral byggekloss i vår drift, og fleksibiliteten tillater raske endringer – noe som er svært viktig i vår bransje.

Han forteller også at det gir stor trygghet at flere nordiske aktører innenfor samme bransje bruker Dploy.

– Det sikrer at Knowit er på ballen med videreutvikling, sier Ulveseth.

Kom i gang med Dploy

Ønsker du å tilby et brukervennlig og effektivt verktøy til dine partnere og samarbeidspartnere – som letter hele verdikjeden fra kontraktsopprinnelse til utbetaling?

Lurer du på om vi kan hjelpe deg?
Jan Georg Lehmann
CCO, Knowit Solutions Bergen

Bli kontaktet
Rune Ivarsflaten
CEO, Knowit Solutions, Bergen
Bli kontaktet
Bli kontaktet

Til toppen