Er det bare store budsjetter og rå digitale markedsstrategier som gjelder? Hva med alle dere andre? Som ikke er billigst og ikke har det største budsjettet? Hvilke konkurransefortrinn kan du avdekke her, og hvordan kan vi hjelpe til med å utnytte dette digitalt?
Hva kreves det for å skape gode, kjøpsutløsende inntrykk i en digital jungel der den ene skriker høyere enn den andre? Jo, som historien gang på gang har lært oss gjelder det å være smartest. Vi kaller det innsikt og differensiering. Vi trenger ikke finne opp helt nye metoder for å lykkes med salg og merkevarebygging. Vi har allerede verktøyer som skal til for å få oppmerksomhet og skape resultater. Vi må bare ta de i bruk på en smart måte og i riktig rekkefølge.
En merkevare på internett trenger som alt annet å differensiere seg for å skille seg ut. På internett nøytraliseres merkevarer i større grad enn i tradisjonelle medier. Man har som et lite selskap muligheten til å få en tydelig stemme med å være presis og unik i den digitale underskogen. Men for å komme dit må man ikke bare være god til å bli funnet, man må også skille seg ut. Så hvordan gjør man det? Først og fremst må ikke investeringene knyttet til utvikling være så høye at de reduserer mediebudsjettet. Det er et utdatert tankesett. Men uten relevant og differensierende kommunikasjons hjelper det heller ikke om mediebudsjettet er stort nok. For å oppnå ønsket effekt må man differensiere, personalisere og treffe riktig målgruppe.
Så hva er smart? Hva skal vi prioritere og hva bør vi gjøre med de budsjettene vi har?
Som alltid er det en del grunnleggende ting som må på plass for å jobbe med salg og merkevarebygging på internett. Her er enkel liste over hva du bør ha tenkt gjennom og som du må ha et forhold til før du starter på arbeidet.
- Få kontroll på nettstedet ditt. Har du relevant innhold? Har du innhold som differensierer; viser hvem du er og hva som gjør deg unik. Er det lett å finne deg? Uten en strukturert, tilgjengelig og innsiktsdrevet nettsted får kundene både problemer med å finne deg, og ikke minst forstå hvorfor de er relevant å lese mer om produktene og tjenestene dine. Du må også sørge for en oppdatert nettside som er tilpasset dagens krav og standarder. Websiden er først og fremst laget for kundene dine. Den er ikke et statisk visittkort, men et merkevarebyggende og dynamisk kommunikasjonsverktøy som skal tiltrekke nye kunder og ta vare på eksisterende.
- Vær konsistent i kommunikasjonen din. Etterlater dere det samme inntrykket på webben, på e-post, blogposter, sosiale medier og andre digitale kanaler? Har du en profil og et stemmeleie som gjør at kundene kjenner deg igjen uansett hvor de møter deg?
- Har dere definert bedriftens verdigrunnlag? Verdigrunnlaget er det viktigste konkurransefortrinnet dere har. Når dere har beskrevet deres eget DNA – identiteten deres -, kan historiefortellingen og en tydelig visuell profil hjelpe dere med å bli lagt merke til. Når dette er på plass, kan dere utvikle gode og differensierende verdiforslag som igjen blir hovedgrunnen til at kundene velger nettopp dere.
Nå er dere godt rigget for å drive salg og merkevarebygging på nett
Våre kunder utfordrer oss som regel på hvordan vi kan drive trafikk til nettstedet, øke andelen leads og øke konverteringsraten. Det kan vi alltid sørge for når vi begynner å jobbe med de riktige tingene først.
Dere ma hå et godt og relevant nettsted med innhold som treffer kundene. Konsistent og tydelig kommunikasjon og et verdigrunnlag som skiller dere fra konkurrenten. Med dette på plass så finnes det gode og presise digitale verktøy som vil hjelpe dere med å bygge en sterkere merkevare og øke salgene online.
Husk at på internett vet stort sett alle hvordan de skal finne deg eller lese hva andre sier om deg. I dag er markedet ekstremt fragmentert og bransjer glir over i hverandre. For å forvalte din egen merkevare på eget nettsted og i sosiale medier, må du være aktiv, våken og kunnskapsrik. Da kan du maksimere avkastningen på de digitale investeringene.