Digital overeksponering og støy har gjort oss mer kresne når det gjelder tid og oppmerksomhet. Inbound marketing, eller inngående markedsføring, er digitale metoder og verktøy som prekvalifiserer personer som eksponeres for din virksomhet gjennom nyttig, relevant og ikke minst troverdig innhold. Kanaluniverset som brukes er primært blogger, søkemotorer og sosiale medier.

Som alltid er det klokt å tenke mindre på hva dere skal selge, og mer på hvilke utfordringer og behov kundene dine har. Gjennom å utvikle innhold som behandler dette, finner digitale verktøy mer effektivt enn noen gang, veien til relevante personer. Slik bereder man i større grad langsiktig tillit og troverdighet.

Begrepet ‘Inbound’ beskriver således en prosess der kjøper og potensiell kunde selv tar kontakt. I en innledende fase skjer denne dialogen ved hjelp av e-post og chat, før rådgivere og eksperter tar over. Med maskinlæring og Ai, vil prosessen bli enda mer kostnadseffektiv.

Kresne målgrupper bestemmer selv hva de skal bli eksponert for
Digital overeksponering og støy har gjort alle mer kresne når det gjelder tid og oppmerksomhet. Mange blokkerer også kommersielle budskap og klassisk massekommunikasjon klarer ikke å konkurrere på pris; verken når det gjelder konvertering eller merkevarebygging. Brukt riktig tilfører Inbound både empati og personalisert dialog. I tillegg gjør målbarhet og dokumentasjon dette kostnadseffektivt.

Inbound marketing gjelder både B2C og B2B
Inbound er en effektiv måte for de aller fleste bedrifter å drive markedsføring og salg på; enten dere henvender dere til privatpersoner eller andre bedrifter. Aller best passer Inbound for virksomheter som selger komplekst sammensatte tjenester eller produkter over en viss verdi. Typisk strekker salgsprosessene seg over en lengre periode.

«To av tre forbrukerne ignorerer all fremtidig markedsføring fra dere,  om de én gang opplever å bli truffet av et ikke-relevant tilbud.»

Alt for mange dummer seg ut når de forsøker å personalisere
En nylig studie fra Emarsys antyder at merkevarer fortsatt bommer når det gjelder å levere relevant markedsføring. Hjelpeløse forsøk på personalisering viser seg å ha en sterkt motsatt effekt enn ønsket. I Storbritannia sier to av tre at de ikke vil forholde seg til en merkevare som har sendt dem et såkalt «hit or miss offer».

«Stadig flere forbrukere aksepterer AI i markedsføring, så lenge den leverer en god kundeopplevelse.»

Emarsys, 2018

Som en konsekvens av denne frustrasjonen, er forbrukere stadig mer positive til bruk av AI. Åtte av 10 hevder de vet at AI benyttes som en del av deres kjøpsopplevelse, og om lag halvparten av oss sier de er fornøyd med merkevarer som benytter AI-teknologi istedenfor mennesker når det gjelder å personalisere opplevelsene. Og på generell basis vet vi at B2B-kjøpere nærmer seg de samme vurderingene.

Marketing automation bidrar til å kople systemer og kanaler når dere kommuniserer
Med marketing automation gir du dine kunder relevant informasjon basert på data om hvordan folk har agert når de besøker dere på digitale flater.

Alt dreier seg om kunde-opplevelse. Uansett hvor du treffer de fremste teknologimiljøene eller kommunikasjonshusene, er «CX» det siste buzzet. «Client Experience» eller «Customer Experience». Å styre dette dreier seg om å håndtere digitale prosesser og programvare som kommuniserer med kunder og prospekter; i tillegg til å vurdere og generere leads.

For å klare dette, må dere benytte et markedsførings-automatiseringssystem som både er basert på ditt nettsted, og som er tilknyttet et eksisterende CRM-system og sosiale medier. Et markedsførings-automatiseringssystem bidrar til at du kan gi dine web-besøkende en skreddersydd opplevelse basert på deres atferd. Videre fores salgsavdelingen med bedre informasjon om sine potensielle kunder. Det er mange programmer som kan hjelpe deg med å utvikle dine digitale kundeforhold, og Knowit hjelper deg gjerne med å navigere blant disse.

Knowit samarbeider med verdens ledende aktør på Inbound
Hubspot er den dominerende plattformen innen inbound marketing, og i tillegg verdens hurtigst voksende programvareselskap. Knowit er Hubspot Platinum Partner, og leverer alle relevante tjenester innen HubSpots inbound marketing-metodikk. Metodikken er basert på en helhetlig tilnærming til kundereisen, eller kjøpsprosessen, sett fra bedriftens perspektiv:

1. Tiltrekke – Man benytter en kombinasjon av søk, digitalt innhold og sosiale medier for å tiltrekke potensielle kunder til sine nettsteder

2. Konvertere – Gjennom landingssider med relevante innholdstilbud (seminar, kurs, rapporter, videoer, webinarer, etc.) får man besøkende til å legge igjen sin kontaktinformasjon, og blir således «konvertert» til leads.

3. Selge – Målrettet og spisset oppfølging av registrerte leads basert på brukerdata. Når den potensielle kunden viser en digital atferd som tilsier at de er klare til å bli kontaktet, vil salgsavdelingen ta over prosessen med personlig oppfølging frem til vedkommende har blitt kunde.

4. Begeistre – Fortsette å levere verdi ut over bedriftens produkter og tjenester, ved å tilby innholdsprodukter som treffer kundens profil og interesser. Dette har som mål å bidra til å gjøre kunden til en ambassadør for bedriften, som deler og omtaler ditt innhold og dine produkter/ tjenester i sosiale medier og med venner og bekjente.

Bli kontaktet
Stein Opsahl
Strategisk rådgiver
Til toppen